W tym tygodniu będziemy jedli...

               19.10.20 Poniedziałek 

    • Zupa ogórkowa z ziemniakami i natką pietruszki
    • Pyzy z mięsem okraszone cebulką i boczkiem
    • Surówka z pora

     

             20.10.20 Wtorek

    • Barszcz czerwony z uszkami
    • Piersi z kurczaka w sosie serowo - warzywnym  z ziemniakami i koperkiem
    • Sałatka z ogórków kiszonych, marchewki i cebuli

     

     

          21.10.20 Środa

    • Zupa pomidorowa z ryżem i natką pietruszki
    • Kotlet schabowy smażony z ziemniakami i koperkiem
    • Mizeria

     

                         

           23.10.20 Czwartek

    • Krupnik z kaszą , ziemniakami i natką pietruszki
    • Wołowina w sosie własnym z ziemniakami i koperkiem
    • Buraczki na zimno z cebulką

            24.10.20 Piątek

    • Zupa ryżowa z natką pietruszki
    • Filet z dorsza panierowany z ziemniakami i koperkiem
    • Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i marchewką

    Śniadanie tylko dla grupy „O”

                                                       19.10.20   Poniedziałek

    • Chleb oliwski z masłem
    • Jajko na twardo z majonezem i szczypiorkiem
    • Wędlina drobiowa i sałata
    • Herbata owocowa

     

     

                                            20.10.20  Wtorek

    • Płatki kukurydziane na mleku
    • Chleb oliwski z masłem
    • Kiełbaska drobiowa na ciepło i ketchup
    • Herbata

     

     

                                             21.10.20  Środa

    • Pieczywo mieszane
    • Ser żółty i kiełbasa żywiecka, pomidor
    • Kakao

     

                                             22.10.20  Czwartek

    • Bułka z masłem
    • Serek topiony ,pasztecik drobiowy i ogórek kiszony
    • Kawa zbożowa

     

     

                                             23.10.20  Piątek

    • Pieczywo mieszane z masłem
    • Pasta rybna, ser żółty
    • Herbata

     

     

    UWAGA:

    1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w ZSP nr4 (SP11): zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
    2. Z przyczyn obiektywnych jadłospis może ulec zmianie.
    3. Chleb pszenno-żytni obejmuje: chleb oliwski, chleb razowy, chleb graham